Analisa TrendLine Dan Fibonacci #USDJPY

Semalam aku posting pasal ichimoku eurusd. eurusd dah reach resistence 1 pada price 1.25521. Then price masih lagi berlegar above 1.25++. Pada malam ini jam 9.30mlm waktu malaysia. Ada 2 berita penting tentang usd. CPI monthly dan Core CPI monthly. Jika data yang dikeluarkan bagus. Aku jangkakan eurusd akan terus junam.  Apa pun, kena tunggu malam ni untuk eurusd. Harini aku tertarik nak tengok usdjpy.

click for enlarge
Seperti kita sedia maklum, abe menang dalam election jepun tempoh hari. Maka segala perancangan kewangan jepun nampaknya seperti yang di rancang. Setelah program stimulus dibuat oleh BOJ untuk menguatkan lagi ekonomi jepun. USDJPY melambung tinggi. Selari dengan pengukuhan usd.

Chart kat atas tu, daily chart untuk usdjpy. Seingat aku, stimulus program BOJ ketika usdjpy 110++. Kalau salah tolong perbetulkan. Banker dan hedge fund menjangkakan BOJ akan membiarkan usdjpy bullish sehingga 120. usdjpy done bullish to 121.85. Then berlaku profit taking. Pada pendapat aku.

Aku gariskan fibonaci bermula dari 105.182 sehingga harga tertinggi usdjpy. Untuk melihat turning point yang akan berlaku pada usdjpy. Samada turning point pada level 115.465, 113.501 @ 111.538. Berikut adalah level turning point yg boleh berlaku untuk usdjpy kembali pada harga 120 dan ke atas. Overall. Trend masih bullish.

click for enlarge
So, disebabkan daily fibonacci telah mencecah 38% fibo. Aku jangkakan market akan membuat turning point pada level tersebut. Now, kita buat garisan pada TF1H. Untuk mencari buy market yang terbaik.Aku masih menunggu masa terbaik untuk open position BUY usdjpy. Jika market break trendline merah kat atas chart tu. Aku mengambil pendekatan TONTON dulu. 


Share on Google Plus

About Sir Ichimoku

Life is Short.
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment