Analisa Ichimoku #EURUSD


Wohohoho... Lama aku tak update blog... Duk study itu ini.. kerja sana sini.. Now meh kita tengok analisa ichimoku cakinkau... EURUSD.. pair yang banyak konspirasi... Dengan penstabilan usd.. Now usd boleh dikatakan dominant market.. Dengan kejatuhan gold, kemudian diikuti dengan kejatuhan harga minyak dunia.. Ditambah dengan kroni OPEC geng jubah.. Yang membiarkan je kejatuhan harga minyak... Pendapat aku, itu semua untuk memberi tekanan pada ekonomi russia..

So, hari ni kita dapat tahu russia menaikkan interest rate kepada 17%. Untuk mengukuhkan matawang mereka.. Jika russia mahu teruskan financial war dengan us.. Kalau nak terang detail, aku sendiri pn jadi makin pening. Tahu tapi tak bleh apa2..

Kembali pada analisa ichimoku.. Untuk eurusd, daily ichimoku masih lagi pada bearish trend.. 2 resistence telah break.. Now 1.25521 boleh dikatakan resistence 3 and 1.26726 resistence 4.. Kalau breakout resistence 4.. Harap2 margin bersedia... Chikou yang kaler merah tu... Berada pada kedudukan sideway. So, that eurusd berada dalam kedudukan berjaga-jaga. Mungkin menunggu FOMC meeting. Break 1.23937.. Aku jangkakan market akan terus bearish pada 1.22818.

Plan your trade. TQ
Share on Google Plus

About Sir Ichimoku

Life is Short.
    Blogger Comment

1 comments:

  1. salam bro.. menarik posting ilmu ni.. Kalau sudi boleh tunjuk ajar..

    ReplyDelete